MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.05.21. 20:26

Natural Sunset: Will You Ever?

Natural Sunset: Will You Ever?

2008.05.21. 20:26 Moesko Szólj hozzá!

A nagyobb mérethez kattints a képekre.
A mixet Rapidshare-rel tudod letölteni itt:
-- LETÖLTÉS --

Készült: 2008
Stílus: chillout, downtempo, ambient, acoustic
Hossz: 57:22
Kulcsszavak: természet, melankólia
Szerintem: 10/8

1. Pan Electric: A Winter's Walk
2. JFC: Dusty Playground
3. Boards Of Canada: Kid For Today
4. Benny Tones: SoulCycle
5. Rhian Sheehan: Patterns In Time
6. Rhian Sheehan: System
7. Lemon Jelly vs. Schiller: More Like Me
8. Amberland: Mélange Eléctrique
9. Ulrich Schnauss: Never Be The Same
10. Rhian Sheehan: Traveller
11. Hammock: Will You Ever Love Yourself?
12. Jon Hopkins: Fairytale
13. Zoohacker And Virág: Heavenly Moon

Pusztai Dave barátom idei mixét szeretném minden érzékenyebb lelkű hallgató figyelmébe ajánlani, mely a csendes melankóliát és fájdalmat, illetve az ebből fakadó természetbe vágyódást, az áldott tudatlanság újbóli megélésének vágyát reprezentálja. Számomra legalábbis. Bár lehet, hogy holnap már másképp érzenék.
A mixet első hallásra meglehetősen nehezen tudtam megemészteni, és annak ellenére, hogy a tizenhárom hangkölteményből álló szett nagyrésze tetszett, mégsem állt össze szerves egésszé, nem indult be a belső mozi stb. Aztán meghallgattam egy teljesen más időpontban és hangulatban, az eredmény pedig merőben eltért. Kikapcsolt, felemelt, jó érzéssel töltött el. Rá tudtam hangolódni, amihez valószínűleg egy bizonyos mértékben kimerült lelkiállapot szükséges. A Will You Ever? egy érzelemdús, érzékeny mix, mely nehezen érintheti meg a pörgésben lévő, rohanó elmét. Ha azonban az embernek sikerül megteremtenie egy olyan alaphangulatot, amelyben egy kis időre a szőnyeg alá söpörheti a gondjait, és helyette főzhet magának egy kávét vagy elmehet sétálni, a mix vitathatatlanul fel fogja frissíteni. A gondok pedig már nem is lesznek olyan nagyok utána.
A közel egyórás gyűjtemény alaphangulatát Dave kedvenc előadója (én is bírom), Rhian Sheehan adja meg, akinek három kiváló szerzeménye is felcsendül a szett során. Aki ismeri a fickót, tudja, hogy a stílust valahogy a kevésbé kommersz Café del Marnak lehet definiálni. Ez a mixre is igaz. A visszafogott, olykor ibizás, de egy percig sem giccses chill a főszereplő, amelyet olyan előadók színesítenek, mint a post rock műfajában alapnévnek számító Hammock, a milliók által kedvelt kísérleti duó, a Boards Of Canada, illetve a selyemfinom IDM-et a downtempóval vegyítő Jean F. Cochois.
A Will You Ever? egy igen színes, figyelmet igénylő mix, mindenkinek tudom ajánlani!
A lenyűgöző képek Dave és Temaruk munkáját dicsérik (őszinte elismerésem).


Címkék: 2008 ulrich schnauss schiller boards of canada jon hopkins magyar hungarian amberland benny tones hammock jfc lemon jelly natural sunset pan electric rhian sheehan zoohacker

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr302992531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása