MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.02.22. 14:58

Blake C.: Travelling Without Moving

Blake C.: Travelling Without Moving

2008.02.22. 14:58 Moesko Szólj hozzá!

Kiadó: Konvex | Konkav
Megjelenés ideje: 2000
Műfaj: psychedelic chillout
Kulcsszavak: vénasszonyok nyara
Szerintem: 10/7

1. MH622 (11:06)
2. Nightmarket (7:37)
3. SouthChinaSea (6:41)
4. Gua-Trip (8:44)
5. Cameron Highlands (14:36)
6. Indian Vibes (4:47)
7. Pulau (3:56)
8. Air Hutan (7:46)
9. MH674 (4:01)

Rugaszkodjunk el egy kicsit a talajtól, és keverjük össze a Scott Morgan (Loscil) által képviselt, egyszerű témákból építkező, mégis magával ragadóan zseniális minimal ambientet a Chilling Matenda-féle so-so kommersz psychedelic chillouttal! Eredménynek megkapjuk a két német fickó, Frank Elting és Stephan Lieb közös lemezét. A kiadó több munkájukat is piacra dobta már, mi most a Blake C. néven elkészített Travelling Without Movingot vesszük górcső alá.
A névvel több Spirit Zone-válogatáson is találkozhattatok, én is így figyeltem fel a duóra. Az olyan darabok, mint a South China Sea, a Pieces, a Born Bad vagy a Rewind And Smile teljes mértékben meggyőztek róla, hogy a srácok önálló lemeze is biztosan legalább ilyen jó lesz. Ez sajnos nem teljesen igazolódott be. A fent említett szerzemények közül csupán az első kapott helyet a korongon (az egyik csúcspontja is a lemeznek), a kellemesen lüktető, hol lágy, hol komolyabb kísérletiséggel bíró, de mindig szenzációs cuccok sajnos aligha találhatóak meg az albumon. Helyette maradt a többnyire egyszerű alaprajzú, okosan felépített és ízlésesen kivitelezett nyárias(abb) psychill, melyek közül találkozhatunk valóban kiváló szerzeményekkel (ilyen pl. a Gua-Trip). Elting és Lieb azonban olykor túlzásba viszi az egyszerűséget, a fantázia néhol kiveszik a zenékből, ami igen kellemetlen tud lenni. Konkrét példának a lemez leghosszabb (feleslegesen hosszú) számát, a Cameron Highlandset hozom, mely még jócskán azelőtt unalomba fullad, hogy elkezdene pezsegni benne az élet. Aki tovább hallgatja, az meg csalódik, mert mikor tényleg beindulnak a dolgok, akkor szinte azon nyomban véget is érnek, és visszatérnek az unalmas, színtelen, már-már demószerű stílusba.
Aztán ott az Indian Vibes, amivel pl. nem tudok mit kezdeni, olyannyira nem illik bele a képbe. Mintha egy Pete Namlook-lemezen egyszercsak Shpongle-re váltanánk. Szóval furcsa...
Leírni azért nem szabad a Travelling Without Movingot, igenis kellemes album, de néhány számot lecserélhettek volna a Spirit Zone-os lemezeken szereplő remekművekkel, és máris megugrana hárommal az összpontszám. Mert így nem az igazi. Csak amolyan vénasszonyok nyara.

Címkék: 2000 blake c konvexkonkav

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr862992496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása