MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.02.13. 09:12

ULTIMAE RECORDS

ULTIMAE RECORDS

2008.02.13. 09:12 Moesko 42 komment

Az Ultimae Records napjaink talán legfontosabb psychedelic ambient kiadója, bármit jelentetnek meg, az egész világ tátott szájjal várja (ilyen hatása legfeljebb az angol Twisted Recordsnak van). Ez természetesen nem meglepő tekintve azt a rengeteg remek zenét, amit a francia kiadó piacra dobott.
Ez a bejegyzés egy átfogó képet nyújt a kiadóról azok számára, akik még csak most kezdenek ismerkedni vele.

Az Ultimae Recordsot 2000-ben alapította Vincent Villuis és Mahiane, akkor még Infinium Records néven (erre utal a ma is változatlan katalógusszám - INRE). Első megjelenése Asura lemeze volt, mely nem sokkal később egy Ultimae-kompatibilisebb borítóval is megjelent. A kiadóra főleg a Fahrenheit Project névre keresztelt válogatássorozat, illetve Solar Fields és Aes Dana első lemezei kapcsán figyeltek fel.
Kezdjük tehát az elején!

ASURA

A név kezdetben egy háromtagú csapatot (Charles Farewell, Christopher Maze, Vincent Villuis) rejtett, melyből mára csak Farewell maradt. A formációnak két lemeze jelent meg az Ultimae-nél. A 2000-ben, illetve 2001-ben napvilágot látott Code Eternity a lassú goa és a kemény hangzásvilágú ambient ötvözete. Az Asura védjegyei már ezen a korongon is megfigyelhető: a súlyos témákat gyakran a különféle hangszereken előadott gyönyörű dallamok kompenzálják.

A 2007-ben megjelent Life² már érdekesebb, érettebb, megfontoltabb. A kalapácsoló hangzás persze itt is előbújik, de már az ambient a főszereplő, és sokkal jelentősebb mértékben kerül előtérbe az ethno hangzás, mely igen sajátos világot kölcsönöz a lemeznek.

 

 

 

 

 


AES DANA

Vincent Villuis alteregója, három nagylemezt és két csak file formában kapható maxit készített, az Ultimae legaktívabb és egyik legérdekesebb zenésze. Első albuma (2002), a Season 5 a kiadó egyik legjobb lemeze. A mélyen és lassan lüktető minimal / morning trance-es alapok ellenére zenéje hihetetlenül utaztató, kellemesen hömpölygő és igazán megnyugtató.

Egy évvel később került a nagyközönség elé a mindössze 300 darabszámra limitált Aftermath, mely egy még mélyebb, kísérletiesebb világot képviselt.

A 2004-es Memory Shell sajnos már nem érte el a két előd színvonalát. A finoman pulzáló témák ugyan itt sem hiányoznak, de az összhatás valahogy mégsem az igazi. A Season 5-hoz képest kevésbé mély, picit talán felszínes munka. Megvenni azért megvettem, de Aes Dana-mércével mérve nem maxpontos.

Villuis két maxit is készített. Első, a 2007 elején megjelent Manifold a megszokottaktól eltérően két kiváló progressive / morning trance szerzeményt tartalmaz. Alig egy hónappal később Laurent Chanallal is készített egy hasonló beállítottságú, szintén remek háromszámos maxit.

Aes Dana nemcsak zenét szerez, de a masterelést is gyakran végzi (Huby Sea-vel karöltve), több lemez borítóját is Ő tervezi és nem mellesleg az Ultimae Records managere.

 

 

SOLAR FIELDS

A véleményem szerint kiváló név egy Magnus Birgersson nevű srácot takar, aki már öt (!) kiváló albumot készített.

A Reflective Frequencies idején (2001) az Ultimae még csak gyerekcipőben járt, többek között az Ő lemeze kapcsán is kezdtek egyre többen érdeklődni a label iránt. Zenei világát leginkább az experimental határozza meg, a kísérletiséget briliánsan ötvözi a hosszan elnyújtott loopokból álló lágy, atmoszferikus ambienttel.

Két évvel későbbi lemezén, a Blue Moon Stationön a már előzőleg megkezdett ösvényen haladt tovább, hangzásvilága tökéletesedett, kifinomult, s ezúttal már helyet kap az uptempo is az Infection 268-7 című szerzemény kapcsán.

Újabb két évvel később egyszerre két lemezt is a piacra dobott. Egyik, a Leaving Home a már megszokott Solar Fields-világnak egy enyhébb, de változatlanul remek változatát képviselte, a másik, a 300 darabszámra limitált Extended pedig egy merőben más, space-es beütésű ambient korong volt. Számomra ezzel bizonyította be Birgersson, mekkora mestere is a zenének: az Extended a valaha készült legjobb "igazi" ambient album, amit hallottam, olyan megszakítás nélküli utazás, mely végig mozgásban tartja a gondolatokat, és egy teljesen más helyre kalauzol.

Megintcsak kétévnyi szünet után hallhattunk felőle ismét, a stílus ezúttal viszont a pörgős progressive / morning trance, melyben - talán nem meglepő - Magnus barátunk szintén zseni. Az EarthShine-ról korábban már részletesebben is írtam az oldalon (elolvashatod ITT).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


H.U.V.A. NETWORK

A Humans Under Visual Atmospheres Network nem más, mint Vincent Villuis (Aes Dana) és Magnus Birgersson (Solar Fields) közös projectje, akik 2004-ben a világháló segítségével úgy készítették el a Distances című albumot, hogy nem kellett hozzá személyesen találkozniuk (Vincent francia, Magnus svéd). Összerakták tehát, amilyük van, az eredményre pedig nem találni szavakat. Az egyik olvasó ragadta meg legjobban a lényegét, szabadon idézem: olyan, mintha nem emberek készítették volna ezt a zenét.

 

CARBON BASED LIFEFORMS

A két '76-os születésű svéd srác, Daniel Ringström és Johannes Hedberg zenéje számomra egy külön kis szegletet képez az Ultimae palettáján. Első lemezük még 1998-ban készült Mikael Lindqvist társaságában, ám a Notch néven futó The Path sosem látott napvilágot.

Így hivatalos első albumjuk az Ultimae nevéhez köthető, ez pedig a 2003-ban megjelent Hydroponic Garden volt, mellyel egy csapásra meg- és elismerte a nevüket mind a szakma, mind a hallgatóközönség. Hangzásukra jellemző, hogy a magas hangokból álló acid képeket kiválóan mossák össze a lágy, harmonikus ambienttel.

Három évvel később a World Of Sleepers ott folytatta, ahol tesója abbahagyta, az összhatás ezúttal viszont valamelyest lebegősebb, a címéből is sejthetően álomszerűbb.

 

 

 

 

SYNC24

A Carbon-fiúk egyikének, Daniel Ringströmnek a szólóprojectje. Nem rugaszkodott túl messze a duóval kialakított zenei világtól. A 2007 májusában megjelent Source egy kicsit letisztultabb, kicsit mélyebb, mint amit a CBL-lel csinálnak, de egyébként ugyanabban a környezetben mozog (tehát ugyanolyan jó).

 

 

 

CELL

Alexandre Scheffer nevét 2005-ös albuma, a Phonic Peace kapcsán sokan kötik a keleti hagyományoknak hódoló tribal ambienthez, azonban az Ultimae 2007-ben megjelentette a Live At Kumharas - Ibiza hétszámos élőszettjét is (sajnos csak file formátumban). A hangzás nem is annyira ambient, inkább könnyed, ibizai atmoszférát képviselő chillout.
Szerintem zseniális. Nem esik bele abba a hibába, amibe a legtöbb Ibiza-chilles igen: zenéje egyetlen percre sem válik giccsessé, mindvégig kellemes kikapcsolódást nyújt.

 

 

 


A FAHRENHEIT PROJECT SOROZAT
( kattints IDE )

A 2001-ben indult hatrészes sorozat mindegyike (még a kissé gyengébb első rész is) kiválóan bizonyítja az Ultimae sokszínűségét. A válogatások egytől egyig a legjobb ambient szerzeményeket tartalmazzák, melyeket legtöbbször Aes Dana gyűjt egy csokorba (1., 2., 4., 6. rész), de dicséretes munkát végzett a harmadik résszel Koala, és az ötödik epizóddal Tajmahal is. A madarak azt csiripelik, hogy a nagy sikerre való tekintettel tervezik egy díszdobozos kiadvány megjelentetését is.

 

AZ OXYCANTA-LEMEZEK

Mahiane (másnéven Sunbeam vagy Sunny) is készített két válogatáslemezt, melyek az Oxycanta nevet kapták. A név egy fafajtából a Crataegus Oxyacanthából ered, melynek leveléhez és terméséhez különleges szívgyógyító hatást tulajdonítanak. Bár az Oxycanta-lemezek egyike sem tökéletes, azért mindkettőre illik az előbb említett jótékony hatás. Csendesebb ambient, kevesebb psychedelia. Kaszi szerint a "zene balzsam egy lélekmasszázshoz". Ezzel pedig csak egyetérteni tudok, de sajnos mindkét Oxycantára jellemző, hogy a főnökasszony időnként hajlamos olyan darabokat is a szettbe komponálni (konkrétan az experimentálisabb és trance-esebb trackekre gondolok), melyek erősen megtörik ezt a masszázst.

 

 

 

 

 

 

 

ALBEDO

Az Ultimae egyetlen önálló ambient gyűjteménye. Az albedo a nem tükröző felületek fény- (vagy sugárzás)visszaverőképessége. A lemez ennek a tartománynak kívánja bemutatni minden szegletét. Hogy ez a koncepció kinek mennyire jön át, az kérdéses, mindenesetre az Albedo egy hibátlan válogatás, olyan önmagukért beszélő előadók alkotják a felhozatalt, mint Ishq, Vir Unis, Antonio Testa vagy az Ochi Brothers; természetesen az Ultimae-s előadókkal együtt. Engem egy utazásra emlékeztet egy sűrű, mocsárokkal teli erdőben. A kiadvány Nova munkája, 2005-ben jelent meg.

 

 

 

Az Ultimae különös gondot fordít a masterelésre és a kivitelezésre is. Lényegében bármelyik albumot említhetném a professzionális hangzás és a páratlan dizájn példájaként. A kiadványok mindegyike dipipack, melyek jelentős része egy 16 oldalas kiskönyvet is tartalmaz (tulajdonképpen lényegtelen információkkal, viszont lélegzetelállító képekkel).
További információkért látogasd meg
az Ultimae honlapját, ahol minden albumba belehallgathatsz, és (amelyik még készleten van) megrendelheted. A kiadó egyéb labelek anyagainak terjesztésével is foglalkozik, így érdemes átfutni a Distribution szektort is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr112992492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mex 2008.02.13. 11:14:21

Hát igen ezek alap müvek ,mindenki gyüjteményében ott figyelnek.Azért nállam egyik album sem tökéletes talán Huva N. és Carbonék , de ez izlés kérdése.Tény, valamennyi albumon vannak jobb és gyengébb számok.Még annyit ,h sokan fikázzák szegény Cell-t sztem ok nélkül.A Phonic Pheace igenis jo album az utolsó szám pedig gyönyörü szép ,anno csontá hallgattam.Valamint a régi-első Under your mind ma is az egyik kedvencem de még emlithetnék jókat pl Floating retention vagy Audio deepest night.. Nálam megelőzi Solar F. barátunkat ,nem igazán jön be az a napot utánzó atmoszférikus hangeffekt ami rengeteg számában benne van (remélem értitek :) Ha már nagyon szállós ambi akkor Opium ( Heavy Dark Blue nagyon faja ) No és kb Aes dana-t is mellé tenném ,ö sem kedvenc nekem kicsit üres a muzikja.(Egy érdekesség hozzá : mikor a Napfény cimü filmet néztem egyik este ,belöktem a natti-natti szerzeményét, háát kajak mintha a film folytatodott volna.:))Egy az egybe odatenném a képi világát ahol a film volt.) Aki most kezdi szagolgatni ezt stilust az tényleg ezekkel kezdje. Nagyon várom a következő kiadványt.

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 11:48:37

Persze, ez ízlés kérdése, meg hozzáállásé is. Kérdéses, hogy mennyire lehet tökéletes albumot készíteni. Nekem személy szerint nagyon kevés olyan lemez van, amibe egyáltalán nem tudok belekötni, mert minden tekintetben hibátlan. Az Ultimae-s kiadványok között a Solar Fields: Extended, a Sync24-album, a CBL: World Of Sleepers, a H.U.V.A. Network-album és az Albedo. Ha szőrszálhasógatósdit játszom, akkor az összes többibe bele tudnék kötni. De olyat nem szoktam játszani. Cell és Solar Fields szerintem teljesen más zenét játszik. Míg Alexandre Scheffel az east-oriented ambientben mozog, addig Magnus Birgersson a psychedelic ambientet keveri az experimentallal. Ilyen viszonylatban pedig (számomra legalábbis) nincs olyan, hogy ki jobb. Más. A Phonic Peace-t szerintem pont, hogy istenítik, és a tavalyi Live At Kumharast ócsárolják. A Phonic Peace számomra egy ügyes, de korántsem tökéletes lemez, időnként túlontúl borult, de azért elég jó (a Discogson 4 pontot adtam rá az 5-ből). Opium meg szerintem megint teljesen más tészta... Matteo Zini a dark ambient egyik legnagyobb császára, de elég távol áll az Ultimae világától. A következő lemez a napokban fog megjelenni, ez pedig nem más, mint Hol Baumann első szólólemeze, a Human. Tekintve, hogy én nem szeretem a zenéjét, én annyira nem várom... :-(

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 11:50:12

Nem ismerem a Napfényt, milyen film?

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.02.13. 12:24:43

Ember, ez egy nagyon korrekt poszt!!! király vagy, terjeszd az igét :)

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.02.13. 12:28:51

egyébként meg tényleg felesleges arról beszélni hogy melyik miért jpbb kinek melyik jött be melyik nem. maga nemében mind egyedülálló, én az összes kiadványukat rongyosra hallgattam. a carbon-based lifeforms pl. olyan zene amit szerintem ötvenévesen is hallgatni fogok...

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 12:55:04

Vazze, Danny Boyle új filmet csinál, és nem is tudok róla?! Már ásom is el magam...

Gergő 2008.02.13. 13:42:11

na miez a meganagy poszt:D már olvasom is

Mex 2008.02.13. 13:45:36

Azért pontositok , ugy irtam nálam* .Ez az én rangsorom :)És lehet ,h más stilust nyomnak de azért én mindegyikben ugyan azt keresem ,azt ,h jol érezzem magam a hallgatása közben.És ebben a tekintetben nálam igy áll. Hol Bauman eddig tényleg elég felejtős,párszor hallgattam. A Napfényt nézd meg! Este !

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 13:47:07

Mex, igazad van, én általánosítottam. Bocsesz. Napfényt felvettem wishlistre. ;-)

Gergő 2008.02.13. 14:48:28

hú a Pan American - Place Names az mekkora aljasság.. alig hallod hogy megy a bass de közben kilöki az üveget a 20Herz :D

K. 2008.02.13. 14:55:43

Nah akkor lázadó leszek, mert én szeretem Baumannt, így örülök az új lemezének. Jó persze nem kell egy napon említeni a fentebbi 'klasszikusokkal', de ha nem akarok nagyon mélyedni de mondjuk goa hangulatban sem vagyok akkor nagyon tudom élvezni a zenéjét. Szóval lesz már egy eladása mo-ra :) Egyébként szép összefoglaló ;) Üdv.

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 15:05:19

Gergő: hát igen, sunyi kis ember ez a Mark Nelson... :D K: A véleményem Baumannról abszolút ultraszubjektív, hogy nincs jó zenéje, sossem mondtam. Csak nekem nem tetszik. :-)

narny 2008.02.13. 15:33:10

Tetszett, ajánlom. : )

Gergő 2008.02.13. 15:54:21

Moesko: Amb - Matáv mix megvan? :) ,most ez jutott eszembe egy pan american trackről. nekem az anno nagyon tetszett. Daák Ambrus amugy nagyon tehetséges zenész, csak állítólag nagyon nagy arca van...most Londonban él, de multkor voltam egy buliján, Elite Force-al játszottak és igencsak áttértek a house vonalra a breakbeatről.persze van még mit csiszolni, elég friss még ebben a körben, de nagyon jó hangzásvilággal dolgozik.

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 15:59:28

Yep, még mikor kikerült a CHI oldalára, akkortájt szedtem le. Hát hogy 'állítólag' nagy az arca meg ne befolyásoljon. Jó zenét játszik, mi kell még? :D Mellesleg az Utazás a koponyám körül mixben az Ő Urchin c. száma az egyik kedvencem.

Gergő 2008.02.13. 16:05:45

csak abból indulok ki hogy a világklasszis Simon P. lejön táncolni a "nép" közé :D

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 16:06:49

Ja, hát úgy igen. :D

Gergő 2008.02.13. 16:18:25

Krush mennyire mozgat? én elég régóta figyelem a munkásságát, csak sajnos az összes lemezét ellopták a többi lemezemmel együtt... ugye :S na de lényeg hogy nagyon tetszik ahogy a "tradicionális japán hangokat" belecsempészi egy őrült, széttört és összarakott ütembe. egy nagyon kicsit populárisabb mint amikről eddig beszéltünk, de nekem nagy kedvencem volt régen és a február végi koncerten is megint ottleszek. asszem 4 éve volt itt utoljára a Jazzturbulance szervezésében. őrült ez a japán forma, csak néha belenyúl a mainstream hangzásba...de alapjába véve egyedülálló a tudása és a zenéje. szerinted?

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 18:43:52

Annyira sajnos nem ismerem a lemezeit, pedig nem egyszer volt, hogy a Media Marktban majdnem megvettem egy-egy lemezét, csak végül mindig mást találtam. Viszont most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, szép lassan elkezdem majd letöltögetni!

Gergő 2008.02.13. 19:42:31

hát elmenni mellette nem szabad/érdemes. nem hétköznapi amit csinál. tényleg csak az a furcsa hogy vannak olyan számai ami azért szélesebb rétegeknek szólhat (egy kis japán rap, vagy egy vokálos tinglitangli), de ha egyszer elborul az agya:D ott kő kövön nem marad. Valószínűleg azért ebben van otthon ( a japánok amúgyis érdekes szokásokkal bírnak:) mert ha úgy akarja azért szét tud szedni rendesen. Kérdés hogy tetszik-e a zenei körítés ;) A borultabb trackeket mindenképp ajánlom, ha másnak nem is akkor érdekességnek. Hallgatok is egy kicsit :)

Ismeretlen_38804 2008.02.13. 20:48:29

"Ember, ez egy nagyon korrekt poszt!!! király vagy, terjeszd az igét :)" Most kissé fanyalgóan ünneprontó leszek. Látom nagyon beindultál (wiwen is..). Azt megértem, hogy van pozitív hozadéka, közös vájtfüllel rendelkezők egymásra találhatnak satöbbi, de minek terjeszteni az igét ? Már semminek nem marad meg lassan a varázsa...

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 20:52:43

Volt egy fölös meghívóm, miértne-alapon csináltam. Fanyalgó is, ünneprontó is. De ez is egy hozzáállás. Én mindenesetre örülök Neki, ha van egy hely, ahol beszélgethetek - beszélgethetünk a zenéről. Szerinted mi a varázs?

Ismeretlen_38804 2008.02.13. 20:59:22

nehéz erre választ adni, most hirtelen egy idióta példa jutott eszembe. PL. nem örülnék, ha a Mónika, vagy Balázs sóban Aes Dana-ra imbolyognának be a csámpás deformáltak :)

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 21:02:47

Ez persze gondolom nem sértés akart lenni. Khm. Annak, hogy valaki nem rejti el magának a zenéit, hanem megossza másokkal, még nem feltétlen van populáris töltete.

Ismeretlen_38804 2008.02.13. 21:09:50

de idővel lehet. így kezdődik a felületes divat, felhígulás.

Gergő 2008.02.13. 21:20:37

hát az tényleg gáz lenne, de szerintem erre az oldalra csak az jön akit érdekelnek az ilyen zenék, illetve magasabb szinten foglalkozik a zenével mint a mónikasós deformált bagázs:D nem is értem mi a probléma:D emberünk csak örült neki hogy olyan kritikákat, beszélgetéseket olvashat amik őt is érdeklik és valószínüleg azért mert ez idehaza ritka...

agolon 2008.02.13. 22:26:24

A jó zene még akkor is jó, ha mónikasóban imbolyognak rá. De legalább akkor esélyt látok rá, mintha ukrán black metalra vonulnának a droidok.

a Gé 2008.02.14. 01:24:35

mauritán noise-t akarok hallgatni! (O.o)

Ismeretlen_47371 2008.02.14. 07:10:50

Gergő, DJ Krush lemezei közül melyiket ajánlanád? A Jaku, a Meiso és a Zen van meg. És már bele is szerettem a Zenen található Danger Of Love-ba! :-) Azok tetszenek főleg, amelyek nem annyira kísérletezőek.

Tiko 2008.02.14. 11:32:57

Köszönöm a megemlékezést... ;)

Gergő 2008.02.14. 18:15:05

Moesko: mindegyiket ajánlom, mert érdemes megfigyelni hogy miként változik a hangzásvilága, de ugyanakkor megtartja eredeti karakterét. amúgy azhiszem hogy van még egy album, Code és valami szám, de erre nem esküszöm meg. a Jaku meg ugye a legújabb azon van egy nagyon húzós szám középtájt, igazi mellbevágó basszusokkal és agytépő effektekkel:D szal nem tudom kiemelni egyiketse, inkább mindegyikről számokat csak amik nagyon jók...

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.02.15. 16:10:26

to Lehel: A zene (pláne a jó) nem csak arra való hogy az ember eldugdossa és otthon a kis sarkában simogassa vele a lelkét, hanem hogy megossza mással. Ezáltal válik közösségi élménnyé, ami szerintem az egyik lényege a zenehallgatásnak. A közös élmény, az összehasonlítások, vélemények, stb. És igenis az a véleményem hogy szükség van terjeszteni az igét, mert olyan zenei igénytelenség szinte sehol nincs Európában, mint nálunk - SZERINTEM. de lehet, tévedek. Jártál drumnbass bulikra 10 éve? Én igen. És mostanában? Goán ugyanez. Mindig lesznek olyanok akik csak azért járnak bizonyos stílusú partikra, és azért hallgatnak bizonyos stílusú zenét, mert divat. Nem hinném hogy ez a fene-nagy-magyar-ambient-scene ettől "felhígulna".......bocs az offért. Moesko: Krushtól mindent szerintem, nekem személyes kedvencem a Message at the depth de a többit is szeretem. Ott voltam anno a Planetáriumban a bemutatóján, feljthetetlen élmény. 29-én is ott leszek!

Gergő 2008.02.17. 14:19:00

Ayad: hát igen, goából már csak fesztiválra szabad járni és abból is nagyon válogatni kell, de Ozora azért még ottvan. De Japánba kell eljutni a napfogyatkozás partira, az nem lehet semmi. Drumandbass is ugyanez, kb 6-7éve telljesen letettem róla, azóta a világ semmi pénzéért nem mennék el egy buliba, akkor is inkább az LTJ Bukem-es lágy szívogatós vonal tetszett(ponn ilyen track Pitch Black-től a Bird Soul), ma meg már 3négyzetméter kell egy tizenéves gyereknek aki 4ex-el ugrál a képében kb ilyen debil speedcore dnb-re :)) szal ez nagyon nem pálya. Jaku lemezbemutatón voltál A38-on? imádtam a levendula illatú karton flyert és belépőt:) kiváncsi leszek most is mivel rukkol elő, szerencsére megvan a jegy már rég, mert egy hete már elfogyott az összes, a koncert napján se lehet majd kapni! Moesko: jól emlékszem, hogy Te voltál BalatonSoundon?(kruder&dorfmeister bizonybizony:) ) idén mire lehet számítani? mert nekem megvan a jegy végig, de lehet eladom:D Ozora azért sokkal inkább ;)

Ismeretlen_47371 2008.02.17. 14:32:03

Gergő, igen, ott voltam. Igaz, csak egy napon, de annyi elég is volt. Szerintem jó kis színvonalas fesztivál, a chillout terasz kifejezetten ötletes volt, de mégegyszer szerintem nem mennék el. Kruderéken kívül aligha találtam olyan zenét, ami érdekelt volna (oké, talán Fine Cut Bodies), Padilla meg ugye nem jött el. Nem tudom, kik lesznek ez évben. Nekem is inkább Ozora van tervbe véve. Amit meg a drum'n'bassről írtál, kegyetlenül igaz és (bocsánat a szóért, de) undorító. :(

Ismeretlen_47371 2008.02.17. 14:34:37

Ja, meg a Colorstar is egész jó volt, és ha jobban belegondoldok, Dave Tipper sem játszott rosszul.

Tiko 2008.02.17. 20:34:46

Ayad, Gergő, Moesko: *Teljes* egyetértés :( Szomorú..

[ati] 2008.03.06. 19:00:50

kicsit bövebben márciushuszonkettedikéről: http://img127.imageshack.us/img127/8194/ld27c24fc53ffd911f197d7ze1.jpg Elektronikus zenénk születése óta több országon és kiadón keresztül vándorolt annak szelleme. Míg a kilencvenes évek eleje a brit kiadókról szólt, az évtized vége egyértelműen Németországról. A japánban átvészelt ezredforduló és azt követő évek után, Franciaországot szállta meg a digitális szellem, és tartózkodik ott a mai napig… talán nem is először, gondolunk itt a 92-93 körül, innen érkező bakelitekre. A lyon-i illetőségű ULTIMAE RECORDS biztosan halad a divatosan szólva, kult label-vé avanzsálódás útján. Ambient kiadónak indult, majd e korlátot hamar átlépve, mára egy rendkívül sokszínű, internacionális családdá nőtte ki magát. Szinte belehallgatás nélkül nyúlhatunk bármely lemezükhöz, biztosan kincset lelünk rajta. Live act előadói és dj-i szinte minden nagyobb fesztiválon megtalálhatóak, kihagyhatatlanok, legyen szó space ambientről, minimal electronikáról, psychedelikus chill zenéről mindenből csak: Ultimate! Március 22.-én szombaton, 3 live act és egy dj látogat Budapestre. AES DANA –Vincent Villuis-FR- az egyik alapító, SOLAR FIELDS -Magnus Birgersson–SWE- a legnagyobb sztár a kiadónál. Kettejül közös project-je a H.U.V.A. NETWORK Valamint Franciaország Oleg-je vagy Titusza –mondhatnánk, Dj TAJMAHAL-FR. Mi vár ránk ezen az estén? Megdöbbentő látvány, és rengeteg muzsika. Ambient, chill, trance, minimal, ethno elektronika. Kitekintés az univerzumra… A kiadó zászlajára írt mondattal búcsúzunk: „Panoramic Music for Panoramic People” http://www.myspace.com/aesdana http://www.myspace.com/solarfields http://www.myspace.com/tajmahal by Hocuspocus

Ismeretlen_47371 2008.03.06. 19:03:33

Hello Ati, Remélem, nem baj, ha inkább áthelyeztem ide ezt a kommentet. Jobban kapcsolódik az Ultimae-hez, mint a Wider Horizons-hoz. ;) Rég beszéltünk, btw...

pétör 2008.03.23. 02:14:38

én nem hallgattam eddig ultimae dolgokat bevallom őszintén , legelső lépésnek a Solar Fields - Extended albumát választottam , egyszerűen azért mert svéd , és ez nekem elég pozitív előítéletnek 10/9 , elalváshoz gyakran útnak indítom :)

Ismeretlen_47371 2008.03.23. 06:49:44

Sok érdekes lemez jelent meg a gall kiadónál, érdemes a többire is időt szánni - nem csak alvás mellé. ;-)

kasy 2008.09.27. 11:36:26

Hello! Nekem nagyon bejött a Carbon Based Lifeforms: World of Sleepers albuma. Kedvenc számom a Photosynthesis és a Betula Pendula, régóta keresek hasonló hangzású albumokat, eddig sikertelenül. Esetleg tudnál ajánlani nekem hasonlókat? köszi

Ismeretlen_47371 2008.09.28. 13:14:38

Szia Kasy, Igen, a skandináv chillerek eléggé egy húron pendülnek, ajánlom figyelmedbe az első Chilling Matendát, Omnimotiont, Sync24 önálló albumát (Daniel Ringström munkája, aki a CBL-duó egyik fele), Healer 'Higher Grounds' című lemeze, az Ease Division-válogatássorozatot, az Entheogenic első két lemezét (ők már nem skandinávok). Most hirtelen ennyi jut eszembe. :)
süti beállítások módosítása