MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2012.02.25. 19:28

Kuba: Random Precision

Kuba: Random Precision

2012.02.25. 19:28 Moesko Szólj hozzá!

Nagyon érződik az új Kuba-lemezen, hogy több mint két évig készült.

Ez nem mást jelent, mint hogy jó. Főleg a Bringing It All Back Home című 2009-es dolgozathoz képest jó, mely az eddigi egyedüli kevésbé sikerült munkája Laurence Harveynak. A fene tudja, miért nem jött össze, de nem jött össze, ehhez kétség sem fér. Széteső, giccses és átgondolatlan munka volt, amely után kimondott felüdülés a korábbi lemezek színvonalát idéző anyagot hallgatni.

A Kuba nem az a Shpongle-típusú előadó, akik minden lemezükkel újabb, addig gyakorlatilag ismeretlen arcát mutatják be egy pszichedelikus downbeat műfajnak. Harvey a 2006-os Inside Out óta ugyanazon a mediterrán tengerparton sütkérezik, ahonnan kellemes és megnyugtató felvételeit küldi a lemenő napról. Ez persze eufemizmus, azt azonban mégsem mondhatjuk, hogy minden Kuba-lemez ugyanolyan. A Random Precision példának okáért az eddigi leginkább befelé fordulós hangvételben szól hozzánk, ehhez a hangnemhez pedig a profi (tán az eddigi legprofibb) mastereléssel felcsendülő mély, hosszan úszkáló loopok és a sok, mégis okosan adagolt basszus nyújt segítséget. A legbölcsebb döntés mégis a vokalisták túlburjánzásától való eltekintés volt. Talán Harvey is érezte, hogy az előző lemez egyik leggyengébb pontjának épp a helyenkénti agyonénekelt részek bizonyultak.

Lehet a téli megjelenési dátum vagy az előző album harsánysága az oka, de a Random Precision minden korábbinál visszafogottabb lemez, emellett viszont rendkívül aprólékosan kidolgozott. A pszichedelikus hatás ezúttal nem az agyoneffektelt vokálok és a sokmillió hangsáv által épül fel, inkább a kis részletek, az apró hangok festik meg a napfényes tájképet. Akárcsak a 2007-es Through A Lense, a Random Precision hangzása is egységes, céltudatos. A célja pedig nem más, mint a lustálkodós vasárnap délelőttök megkoronázása. És jóllehet, nem olyan színes és virtuóz, mint az eddigi legjobb How the Future Sounded, még így is a legkiválóbb lazulós lemezek között van a helye.

A Random Precision hivatalos terjesztője a Psyshop.
Alább pedig ízelítőt hallhattok a lemezből.

Címkék: kuba chillout 2012 kritikák chillcode music psychedelic chillout

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr744203941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása