MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2009.07.12. 10:11

Újdonságok ISHQ álomvilágából

Újdonságok ISHQ álomvilágából

2009.07.12. 10:11 Moesko 5 komment

Úgy látszik, rendkívül kedvező a Hold állása Anglia fölött, Ishq ugyanis az elkövetkezendő néhány hónapban mintegy féltucatnyi új anyaggal lepi meg a hallgatókat.

Az Electronic Soundscapes kiadó eleddig csupán két albumot adott ki (ebből az egyikről írtam is, a másik sajna nem érdemes említésre), ám most, ha minden jól megy, rögtön két új Ishq-anyagot is magára fog vállalnia közeljövőben, ezzel pedig remélhetőleg végre kitör az ismeretlenség státuszából.



Erre viszont még várnunk kell, addig is a hamarosan megjelenő Virtual Form-munkákkal kell beérnünk, szám szerint hárommal! Mint tudjuk, Hillier kísérleti ambient zenéket megjelentető kiadója, a Virtual Musical Reality több kisebb sub-labelre tagolódik, ezek közül a fő áramvonalat a Virtual Worlds képzi (e név alatt jelent meg a Magik Square of the Sun, az Infinite Garden és a Visions of Surya), továbbá már bepillantást nyerhettünk a Virtual Space világába is, mely értelemszerűen a Föld légkörén kívül álló dimenziók feltérképezésére vállalkozik (a Timelipse in Mercuryról már írtam korábban).
Egy szó mint száz, hamarosan útnak indul a Virtual Form-sorozat is, mely a minimalista deep ambientre fog fókuszálni, mikroszkopikus hangképekkel és elvont textúrákkal karöltve.



Emellett már a befejező stádiumhoz közeledik a Magik Square of the Moon is, mely a megszokottal ellentétben valamelyest dinamikusabb hangzást fog képviselni.



Valamikor télen pedig folytatódik az űrutazás is: a Deep Space Objects a Timelapse in Mercury nyomdokaiba lépve az univerzum legsötétebb szegleteibe éppúgy elkalauzol majd, mint a vakító fényesség birodalmába.



Végezetül pedig hamarosan megszületik a negyedik sorozat első terméke is: az egyelőre még bizonytalan néven futó sublabel a spirituális floating ambient keretein belül fog megszólalni, de ez még arrébb van.


Ha pedig ez nem lenne elég...
Két további Ishq-anyag jelenik meg a napokban. Egyikük, a Fluid Earth néven futó mini-album tulajdonképpen a megjelenése után néhány hónappal hiánycikké vált, 2000 darabszámra limitált duplalemezes Orchid második korongja, mely a pár hónappal későbbi, egylemezes kiadásra nem kerülhetett fel. Érdemes figyelmet szentelni rá, mert - ha engem kérdeztek - a duplalemezes Orchid a mai napig a legtökéletesebb munkája Matt Hilliernek.
Az évek során pedig számtalan válogatáslemezhez kérték fel Ishq-t, ezekből az exkluzív darabokból szemezget a szintén hamarosan megjelenő Lotus. A tracklista összeállítása nem lesz könnyű, hiszen olyan szenzációs darabokból kell majd kiválasztani a legjobbakat, mint a Mother Nature, az Alaya, a Nepalese Sun, az Aphrodite, az El Morya, a Fire Salamander, az En Soph, a Ra, az Ankh és a Sundive...

Friss hírekért látogassátok gyakran Ishq honlapját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr122992633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Vertigo · http://www.chocolatejesus.blog.hu 2009.07.13. 11:28:20

OFF! Bocsánat. Remélem nem baj, hogy itt kérdezem. Azon gondolkodtam, hogy ilyen "minimal ambient/piano/modern classical stb" stílusban vannak hazai alkotók? Kíváncsi lennék nagyon.

Mex 2009.07.13. 15:00:59

Ezt beirhattad volna az üzenőfalra is, jobb oldalt..

Mr. Vertigo · http://www.chocolatejesus.blog.hu 2009.07.13. 16:17:26

Beírhattam volna, de én inkább itt kérdeztem. Majd Moesko törli, ha rontja az összehatást, és kész. :) Szóval? Valaki?

Ismeretlen_47371 2009.07.13. 17:56:21

Semmi vész. De sajna nincs a tarsolyomban egy név se. Szóval én is szívesen venném az ajánlatokat bárkitől.

Mr. Vertigo · http://www.chocolatejesus.blog.hu 2009.07.13. 18:54:20

Hát, én az egész hazai ambient szcénát nem igazán ismerem (már ha van ilyen), ezért is gondoltam, hogy hozzád/hozzátok fordulok. Ellenben a nagy keresgélésben erre akadtam: http://label.syrup.hu/ Feltételezem, sokaknak nem újdonság.. A SoftMotel lemez pl egész klassz, ígéretes.
süti beállítások módosítása