MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2009.06.29. 13:21

VA: One Dub

VA: One Dub

2009.06.29. 13:21 Moesko 2 komment

Kiadó: Interchill
Megjelenés ideje: 2009. június 26.
Műfaj: dub, dub, sok dub

1. Sugar Minott: Take It Dub
2. Vibronics Feat. Macka B: Tired Of The War
3. Gaudi: 100% Rootikal
4. Liquid Stranger: Welcome To My Culvert
5. Ashtech: Just Try
6. System Error Feat. Michael Rose: Time Bomb (Dub)
7. Luciano: What We Go To Do (G-Corp. Remix)
8. Ragana: Ah
9. Michael Rose: Throw Some Dub
10. Bush Chemists: Good Sensi Dub
11. Dr. Israel: Dub Inna Babylon
12. Big Bass Theory: All Of Us
13. International Observer: Binman Dub
14. Pushmipulyu: We Make It Work
15. Mannaseh & Praise: Dub For Dennis

Mint oly sok labelnél, az utóbbi időben az Interchillnél is döcögősen mennek a dolgok. Seb "Kaya Project" Taylor ide, Eat Static oda, a piac egyik legnívósabb dub-tribal-ambient szentháromságát hirdető kiadója már évek óta nem tudott a tető alá hozni sem egy normális stúdiólemezt, sem egy maradandó válogatást. A Pushmypuliu által jegyzett 133 Thursdays remeknek volt mondható, de erősen kívül esett az Interchill világából, a Future Memories és a Devil In The Detail pedig meglehetősen felemásan - ha nem szörnyen - sikerült zenegyűjteményekként kerültek fel a kanadai székhelyű kiadó diszkográfiájába.

Nagyon hiányzott már egy olyan kiválóság, amely felidézi a régi jó Interchill-hangzást, az Arcanát, a Dissolving Cloudsot, valamint a Gaudi-, a Shaikh- és a régi jó Kaya Project-lemezeket. Ugyanis ha egy átfogó pillantást vetünk az eddig itt megjelent kiadványokra, egyértelműen elmondhatjuk, hogy a katalógus legerősebb darabjai két nagyobb csoportra oszlanak: egyfelől mindenképp említésre méltóak és örökérvényű értékeket képviselnek a mélyebb ambientet megszólaltató korongok (Floatation, Ishq Orchidja, Arcana), illetőleg - és tán ez van túlsúlyban - szenzációsnak mondhatóak, és a label védjegyévé váltak a törzsi hagyományokat is idéző dubos lazaságok, a Talisman, az Earth Octave Lounge 1-2., és persze az etalonnak számító Bass, Sweat and Tears Gauditól.

A múlt héten napvilágot látott One Dub értelemszerűen az utóbbi kategória egyébként is népes táborát gyarapítja, és végre visszatalálni látszik ahhoz az útvonalhoz, amelyhez az interchilles srácok mindig is a legjobban értettek. Jelen füstcsokor akár a dub szó egyórás, napsütötte definíciója is lehetne, hiszen valamennyi arcát megvillantja a stílusnak. A már-már populáris könnyedségtől az extrasúlyos mélységekig mindent megtalálunk, ami a szó kapcsán felírható. Etnikummá persze nem fog válni (ahogy még a Gaudi válogatta Sub Signals sem vált, pedig válhatott volna), de a fülledt nyári délutánokat bizonyára sokszor fogja még fülledtebbé varázsolni a jól ismert dubberek és frissen jött újoncok munkáiból egyaránt szemezgető válogatás.

A koncepcióra nagy hangsúlyt nem fektető, inkább csak kellemesen ellazító, sokszor újrahallgatható, de nem átlagon felüli összeállítás a One Dub.


10/7

Címkék: 2009 interchill

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr822992630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fighter · http://elnyomott.tumblr.com 2009.07.03. 18:55:15

Tetszetős összefoglalója a dub világának, attól függetlenül, hogy nem is nagyon ismerem a kiadót, vagy a követett irányt, de a dub és környéke mindig is vonzó volt számomra :) Egyetlen alkotást emelnék ki, mert bár mind jó, de a 4. szám annyira finomra sikerült dubstep, ami ritkán akad fenn a háló csilliónyi szemete közt - már csak ezért is érdemes letö... ;) [off] hogy fogy a mix? méred? :)

Ismeretlen_47371 2009.07.03. 20:59:57

rapid pajti méri. :) hát nem úgy, ahogy szeretném. hatvanvalahányan tették magukévá, pedig szerintem ezeket a zenéket mindenkinek ismernie kéne :) (ezt persze nem komolyan mondom) ez egy közepes arány, a mixeimhez képest. a The Children Would Continue To Runt az első négy napon 100-an töltötték le, ma már körülbelül 2-3000 letöltője van, és mintegy 20-30 oldal reklámozza (a tudtomon kívül...), az Ecaps a mai napig nem érte el a 100-at.
süti beállítások módosítása