MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2014.01.20. 23:13

MoeskoMusic Podcast #03: CHRISTINA VANTZOU

MoeskoMusic Podcast #03: CHRISTINA VANTZOU

2014.01.20. 23:13 Moesko Szólj hozzá!

Nº2mixymix3_1_pic.jpgSelymes és sejtelmes ködbe invitál minket napjaink egyik legizgalmasabb ambient dívája, Christina Vantzou.

Az amerikai származású, de jó ideje Belgiumban élő művésznőt a vájtfülűbbek már 2004 óta ismerhetik, ő volt ugyanis a kultikus Dead Texan duó egyik fele. Volt - a múlt idő nem véletlen: a lemezt követő néhány fellépés után az audiovizuális projektet elhunytnak nyilvánították. Adam Wiltzie folytatta a Stars of the Liddel, majd A Winged Victory for the Sullennel való remeklését, és nem mellesleg Christinával is kapcsolatban maradt. Munkakapcsolat is volt ez egyben, melynek során Wiltzie úgymond kitanította Vantzout a zeneszerzés mibenlétéről. Az eredmény nem sokat váratott magára. Vagyis hát ahogy nézzük. Christina Vantzou bemutatkozó lemeze (N°1) három évig készült, majd 2011 végén jelent meg a Krankynél.

Bizonyos zenék esetében az egyöntetű elismerés egyszerűen evidens. Vantzou világa is ilyen. Már az első taktusokkal aktivál néhány agyi receptort, instant idegnyugtatóként hat, vagy hívjuk, ahogy akarjuk, a lényeg: azonnal magába olvaszt. Olvadós, simogató zene ez ténylegesen, egyértelműen érezhető a Stars of the Lid hatása. A hangszerek diszkrét dallamai DNS-láncként fonódnak egymásba, a háttérből vokálfoszlányok és ambient szőnyegek úszkálnak, és az egészet körüllengi egy megfoghatatlanul fanyar édesség, amely sokáig bizsereg a nyelved hegyén. És hogy Christina miként is teremti meg sajátos világát, arról itt láthattok egy izgalmas tízperces dokumentumfilmet:

Bő két év kemény munka után újabb opus közeledik, szintén a Kranky műhelyéből, de amíg ide nem ér, megkértem Christinát, hogy tegyen össze a blognak egy podcastot. Ahogy a korábbi előadóknál sem, úgy most sem adtam semmiféle instrukciót, bízván abban, hogy egy zenész lemezgyűjteményébe, titkos kedvenceibe való bepillantás önmagában felér majd egy kincskereső hadművelettel. Nem csalódtam ezúttal sem.

Korábbi podcastok:
#01 - Olan Mill
#02 - Good Weather for an Airstrike

MoeskoMusic podcast #03: Christina Vantzou by Moesko on Mixcloud

Címkék: 2014 mixek kranky modern classical christina vantzou

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr155772847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása