MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.12.26. 07:34

Dream Lab: Cosmotherapy

Dream Lab: Cosmotherapy

2008.12.26. 07:34 Moesko 2 komment

Kiadó: Cardamar Music
Megjelenés ideje: 2007. szeptember 27.
Műfaj: psychedelic chillout

1. Cosmotherapy
2. I'll Guide You
3. Chemical Karmasutra
4. Cryogenic Suspension
5. Cryogenic Suspension II
6. Silver Skies
7. Suspicious Minds
8. Cryogenic Suspension (Marco Torrance's Filmbient Trip)
9. Suspicious Minds (Easily Embarrased Remix)
10. I'll Guide You (Edwin & Ferdy's Every Step We Take Mix)

Mex üzenete kapcsán ismét meghallgattam az Emil Andenberg és Stuart Elliott alkotta, Svédföldön tevékenykedő duó bemutatkozó produkcióját, mely még tavaly ősszel látott napvilágot. Az igazat megvallva nem fűztem hozzá mély reményeket, a Cardamar eddigi munkái ugyanis aligha ejtettek ámulatba. Sajnos ez a Cosmotherapyval sem történt másképp.
A nyitó darab pedig igazán ígéretesen indul, kellemesen sejtelmes, jellegzetesen skandináv taktusok, klittyklattyok vezetik fel a korongot, mely aztán az alig több mint ötperces tétel után egyfajta furcsa chillpop köntöst ölt, rám személy szerint a frászt és a hányingert hozva ezzel. Szó nincs róla, hogy a második számot jelentő I'll Guide You ennyire rossz lenne - merthogy egészen jó, de nem egy olyan lemezen, amitől az ember psychillt vár. Valamelyest javítja a helyzetet a kémiai kámaszútra, mely kissé együgyűen indul ugyan, de egy gyönyörű, még azt is megkockáztatom, hogy katartikus zenei elbeszélésben teljesedik ki. Ha engem kérdeztek, az albumot nagyjából idáig érdemes meghallgatni, eddig ugyanis kellemes szájízzel állhat fel tőle az ember. Az elkövetkezendő négy szám ugyanis az unalomig csépelt közhelyekkel operál csupán, és nemcsak hogy újat, vagy legalább némi eredetiségszellőt nem tud meglebbenteni a becses hallgató előtt, de szórakoztatni is alig-alig tudja a már kismilliószor hallott etűdökkel.
Sajnos újabb csalódást könyveltem el a skandináv térségtől. A művésznévben megjelölt álomlabor a legkevésbé sem elevenedett meg a lelki szemeim előtt, sokkal inkább eszembe jutottak azok a háttérképek, amik a lehető leggiccsesebb naplementéket ábrázolják az ibizai hullámok felett. Azok nézegetése mellé kitűnő aláfestő zeneként szolgálhat a Cosmotherapy, és a Zero Cult-, Side Liner-féle vonalat szerető embereknek is bátran ajánlanám. Másnak meg inkább, hogy messze kerülje.

10/5 (csak a Chemical Karmasutra miatt)

Címkék: 2007 cardamar music dream lab

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr842992593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ayad 2008.12.28. 16:49:50

én szeretem Zero Cult első albumát, sőt Side Liner is bejön :)...béna vagyok? :)

Ismeretlen_47371 2008.12.28. 17:01:20

nem. :) csak más az ízlésünk.
süti beállítások módosítása