MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.01.28. 06:08

Ott: Skylon

Ott: Skylon

2008.01.28. 06:08 Moesko 41 komment

Kiadó: Twisted Records
Megjelenés ideje: 2008. január 21.
Műfaj: psychedelic chillout, dub
Kulcsszavak: ( - nocomment - )
Szerintem: 10/9

1. From Trunch To Stormness (11:58)
2. The Queen Of All Everything (7:52)
3. Rogue Bagel (8:29)
4. Daisies And Rubies (10:18)
5. Signals From Bob (7:48)
6. 382 Seaside (6:45)
7. Roflcopter (7:22)
8. A Shower Of Sparks (9:00)

Hát, ez a nap is eljött. Ott, a dubmágus új szerzeményeire 2002 óta egy emberként vár töretlen lelkesedéssel az egész elektronikus zenei kör. A Hallucinogen In Dubbal valami olyan hihetetlenül profi, tökéletességgel hibátlan lemezt tett le az asztalra, amit (véleményem szerint) azóta sem tudott felülmúlni - a Skylonnal sem. A 2003-mas Blumenkraft már kevésbé volt elszállós az egy évvel korábbi remix (?...) gyűjteményhez képest, ez pedig jelen esetben is elmondható. Ám gyorsan hozzátenném: imádtam a Blumenkraftot, és ugyanúgy imádom a Skylont is. A két album meglehetősen hasonló hangzásvilággal bír, Ott azt a vonalat vitte tovább, amit 2003-ban kezdett el.
A nyolc darabot tartogató korong megfontolt mérsékeltséggel nyit: a From Trunch To Stormness és a The Queen Of All Everything egyaránt fokozatosan építkező, lassan kiteljesedő, és akkor sem mindent elsöprő számok. Azonban míg a Blumenkraftnál már az elején hordozott az egész album egyfajta súlyos hangvételt, addig a Skylonon inkább a lebegősség, a könnyedebb beállítottság figyelhető meg, ami egy Ott-album nyitányának talán nem a legjobb ötlet.
Míg mielőtt tényleg túlzottan folydogálósra venné a figurát, szerencsére jön a Rogue Bagel, melyet már tavaly ősz óta ismerhetünk. Az egyik legjobb szerzemény végre azt a hangzást nyújtja, amire szükségünk van! Dinamikus dob, arab férfi éneke és Meena vokálja, egyszóval zseniális! Koncepcióban szintén a Blumenkrafthoz hasonlítható, ahol ugyancsak a harmadik szám (Splitting An Atom) vezette fel az igazi dinamizmust a lemezre.
Szintén egy kiváló pontja következik az albumnak, ez pedig a Daisies And Rubies, mellyel kiválóan tudom azt példázni, hogy mit kifogásoltam az első két számnál: ez sem kifejezetten a pörgős hangvételről jellemző, mégis magával ragadja a hallgatót. Ugyanez elmondható a Signals From Bobról is. Aztán sajnos egy kifejezetten gyenge darab jön, a 382 Seaside. Valószínűleg csak személyes vélemény, de kettőnél többször akkor sem tudtam végighallgatni. Nekem Ott nem ezt a zenét jelenti! Az elviselhetetlenségig fokozott torzítás, beteges hagnem? Ugyan már...
A Roflcopter a Rogue Bagel párjaként is jegyezhető, okos dolog volt a kissé belassuló lemez végére még odabiggyeszteni, alaposan felborzolván kedélyeket. Jól sikerült a levezető szám is, szintén a Blumenkraftot idéző hangulattal.
A Skylon rengeteg vonatkozásban nevezhető Ott első stúdiólemeze folytatásának, és ez sajnos arra is vonatkozik, hogy bizony nem tökéletes kiadványról beszélünk. Itt-ott nem úgy szólnak a dolgok, ahogy szeretnénk, ezt-azt lehagytunk volna az albumról, de ettől függetlenül igazán hálás korong a Skylon! Várakozások és csúsztatások ide, kifogásolnivalók oda, azért Ott még mindig napjaink elsőszámú psychedelic dub mágusa.

Hasonló albumok:
legfeljebb a Blumenkraft és a Hallucinogen In Dub.

Kihagyhatatlan, és pont.
- SaikoSounds
- Psyshop
- Twisted

Címkék: 2008 ott twisted records

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr762992483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_26040 2008.01.28. 11:45:23

Valóban, mikor hallgattam, az első két tracknél szinte észre sem vettem a zenét, a hamradik szám volt az ami felrázott - mint mikor repülővel kiérsz egy felhőből.

Ismeretlen_38804 2008.01.28. 13:08:50

kellemes a Skylon, de annyira nem ültem seggre tőle. Kb. mint az utolsó Shulman-tól sem. Olyan szuperlatívoszokban beszéltek róla, mintha legalább egy huszonegyedikszázadi Pink Floyd lenne. Persze, egész jó, csak na, mintha nagyobb lenne a füstje..

Ismeretlen_47371 2008.01.28. 15:54:54

Hát maradjunk annyiban, hogy Neked egész jó, nekem pedig 21. századi Pink Floyd. :-) Az utolsó Shulman egyébént szerintem meglehetősen szar, de már a Random Thoughts is az volt. A Blumenkraft és a Skylon azért nálam kábé egyszinten mozog. A top persze a Hallucinogen In Dub.

Mex 2008.01.28. 19:08:55

Nem rossz de én sem estem hanyatt.És ugye mennyire másak vagyunk , nekem pont a 2. szám jön be. :)

narny 2008.01.28. 23:04:51

Moestro, Lelkem, allz: mint már kiderült számomra, a lassabb műfajok sem kivételek az ízlésem meglehetőss rendetlenségethagyósága felett, de nekem az uccsó Shulman is meg az azelőtti is maszottmód bejött, más, de csudimód kedves a szivemnek, a Skylon pedig tény, nem mutat túl a Blumenkrafton, sőt, viszont ha leülepszik sztem jobban rá fogsz érezni a hangzás [ami sztem igenis elég masszív lett] felett a hangulati különbségre.. nemmintha ennyire rá kéne zoomolni csak azert mert Ott meg mert új :]p , nekemígy.. ^^ viszont ha aszongyátok hogy Entheogenic is egy rakás ... (Lehel pszt :D ) akkor lassuljatok életetek végéig Carbonra, megérdemlitek.. ;D

Ismeretlen_47371 2008.01.29. 05:31:45

Entheogenic: Entheogenic - 10/10 Entheogenic: Spontaneous Illumination - 10/9 Entheogenic: Dialogue Of The Speakers - 10/10 Entheogenic: Golden Cap - 10/6 Szerintem. És a napokban jelenik meg az új album Flight Of The Urubus címmel. Egyébként Narny, azt azért ne felejtsd el, hogy szerintem is zseniális a Skylon. Nem tökéletes, de remek album! :-) A hangzás masszív, masszív, de a Blumenkraft azért keményebb volt.

K. 2008.01.29. 08:55:04

Heh, Ez szokásos, hogy ugyanazok a vokálok vannak? Ráadásul megint cell (orange, from Phonic Peace) és a Rogue Bagel. Fura máshol hallani ugyanazt, megszoktam az egyik hangzásvilágban, és teljesen idegen meghallani egy másikban, kicsit rontja az élvezetet.

Ismeretlen_47371 2008.01.29. 16:32:13

Ebben igazad van, Ott úgymond "lenyúlta" a vokált. Aki előadja nem más, mint Meena, aki egy távolkeleti énekesnő (pontosan nem tudom, melyik ország). Az ilyen east-oriented ambient előadók előszeretettel használják. Nem Cell, hanem Gaudi volt az első, aki felkérte (hallgasd meg a Meena c. számot, ahol a Rogue Bagel "refrénjét" hallhatod). A hangját hallva nem csodálom, hogy többen rákattantak. Engem eddig nem különösebben zavart, de érthető, hogy valakit igen.

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.01.29. 19:03:02

Hát igen ez várható volt hogy megosztja a közönséget! De gondoljatok arra is, hogy egy Blumenkraft után micsoda nyomás van egy alkotón! Megismételni amit ott művelt lehetetlen. Akkor nem csak a füstje volt nagy, mert valóban hatalmasat alkotott! Ez most egyértelműen nem sikerült. De ahogy Moesko mondja, attól ez még egy jó album. Csak már nem hat az újdonság erejével! Gondoljatok arra hogy a Blumenkraft óta eltelt öt évben hány albumot hallgattatok meg amik hasonló stíluselemekkel operáltak...És mennyi szart adnak ki ebben a műfajban. Szóval ha nem is 21. századi Pink Floyd, attól még érték, de speciel nekem az új YOUNGER BROTHER jobban eltalált.....na pá

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.01.29. 19:05:18

ja ,entheogenicről annyit hogy a Spontaneous Illumination életem egyik legnagyobb és legmeghatározóbb élménye, a többi albumot meg inkább hagyjuk..........:(

Ismeretlen_47371 2008.01.29. 19:21:25

Itt is megoszlanak a vélemények. :) Úgy értem, nekem meg pont az első volt a megismételhetetlen. A Spontaneous Illumination szuper album, de közel sem tökéletes nekem. A Dialogue meg ugyan 10/10, de valahogy az sem az az igazi földhözvágós húdefasza. A Younger Brother nálam is listavezető. Múltkor egy ismerős megkért, hogy állítsam össze a toptizes listám 2007-ből. A The Last Days Of Gravity volt az első. Hogy a Skylon egyértelműen nem sikerült volna, azt azért nem mondanám. Sikerült az, csak nem tett le újat az asztalra. Nem hat az újdonság erejével, ez tökéletesen igaz, de azért még jól sikerült munka, szerintem. Bár megvenni lehet, hogy nem fogom...

peter_m 2008.01.29. 21:52:47

Sziasztok! Szerény véleményem a következő:) A 3db Twistedes Ott album után fényévvel következik bármi!:) Valóban kevesebb ujdonságot fedezünk fel a Skylonban mint a Blumenkraftnál, de tegyük hozzá, hogy a trackek kb 1/8adát az elmúlt hónapok óta már rongyá hallgatta a Tisztelt Nagyérdemű!:) Hozzá hasonlót nem igen találtam még, számomra géniusz Skylon miatt is, viszont tény, megállt az idő. Mondhatni időutazás történt !:) Ha már itt járunk és elhangzott YoungerBratha páros, Prometheust is kiemelném, bár ha jól látom ez itten egy ambient blog:)) Ki mit tud új Shpongle-ról? Nothing Lasts a világ vége?:) ui: Nyáron azért Ott fog mindenki bazsajogni O.z.o.r.a.-án!:)

Ismeretlen_47371 2008.01.30. 05:39:05

Hello, Peter_M, Először is köszönöm a linket a Skylonhoz. :-) Igen, főleg az ambient irányzataival foglalkozom, de nem csak és kizárólag azokkal. Prometheust sokan szeretik, én személy szerint nem annyira. Lesz új Shpongle, legalábbis Posford azt mondta (más kérdés, hogy a folyamatos albumcsúsztatások után már nem tudom, mit lehet Neki elhinni). Jelenleg úgy néz ki, idén novemberben lát napvilágot - ergo januárban talán tényleg.

ninth · http://hardergeneration.blogspot.com/ 2008.01.30. 06:26:21

hümmhümm. no igen, a hatalmas hype után persze, hogy többet vártunk ettől az albumtól. nekem a már ismert Rouge Bagel és az új bemutatkozó Rolfcopter jött be nagyon, de azon felül tény, hogy egy nagyon jó, de nem kiemelkedően súlyos alkotás lett. ha már ez a vonal, akkor csatlakozom én is az új Younger Brother szerelmeseihez.

Ismeretlen_47371 2008.01.30. 06:33:09

Így többszöri végighallgatás után még a Daisies And Rubies c. szerzeményt emelném ki, valami eszméletlen!

narny 2008.01.30. 09:09:49

hehe, jólesős olvasni reggelente ezt a blogot.. :) Y.B. telljesen nocomment, Ozora uccsó, meglepetésszettjeként Shpongle után az akkor általam először hallott új trackekkel telljesen hazavágot :$ , utána vagy 2hónapig meghatározó hangulat volt a Psychic Gibbon, + van youtube vid arrol mit csinálnak studioban.. ZENÉT.. nagy riszpekt.. _O_ amugy épp tennap gondolkoztam el ezen a vokál témán, és nem csak Cell &! Gaudi, de pl időben a kettő között Shulman (In Search of album) egy másik, Splitting an Atom-ban hallható vokálpárhuzamot produkált, az kevésbé hoz ilyen torziós érzést, nagyon egyben maradt, ++ ugyanez a vokál szerepel pl. a Protoculture - Avalon című 19pontos esszenciális mixében.. lehet vmi közelebbit tudni erről az említett két vokálról, eredet, performer, vmi? : ) az új Shpongle megjelenés miatt pedig nem azeret aggódom, hogy mi hova csúszik majd.. ... az uccsó album nekem már nagyon távoli volt az elsőhöz képest, túlságosan karnevál feeling, semmilyen zenében nemszeretem a tömeg/pop/stb felhangokat, és egy dolog h "sztárság", de azok után amit Posford művelt az elektronikus zenei világgal, azok után hogy a saját világával mennyire az egyre inkább túlcsavart és agresszív ritmusok felé húz, meg amerre (számomra) ez a fajta zeneiség tart (a mostanság általa letolt live-ok minőségéről nem is beszélve /lehet kövezni/).. őszintén aggódom.. (és nem komolytalanság, azon felül hogy nyilván mindegyikünk életében fontos a zene :) , úgy gondolom, hogy a megjelenő zenék/ezek tendenciái leképezik mindig azt, ami a világban _van_, sully metainfo, szerencsére még mindig vannak nagggyonnagyon "jó" megjelenések, de az első Shpongle album azóta is annyira meghatároz, hogy a Nothing Lasts után telleg gombóccal a torkomban várom szájmonbácsi hogyan is gondolja ezt az egészet..)

pétör 2008.01.30. 13:36:16

nem kell a megváltást várni az Ott-tól szerintem , én arra számítottam hogy lesz egy kurvaprofi dub album amire hátradőlve egy jót lehet tekerni a bőrfotelben , és megkaptam és kurvajo , nekem nagyon bejön , ennyi :)

pétör 2008.01.30. 14:08:25

382 seaside meg nagyon finom :D

Ismeretlen_47371 2008.01.30. 14:19:36

Narny, az, amit írtál, elég érdekes. Az első Shpongle szinte összehasonlíthatatlan a másik kettővel és a remixkiadvánnyal (ami egyébként is gyengébb lett a stúdiólemezeknél), viszont a minőségbeli eltérést már vitatnám. Ez persze jórészt csak ízlés kérdése, hiszen tény, hogy a Tales Of The Inxepressible és a Nothing Lasts... But Nothing Is Lost hangzásvilága teljességgel nyitott, jóval könnyebben fogyasztható, mint az Are You Shpongled?-é. Ezt nagyon sokan kifogásolták, mondván, Posford nem ezzel lett zseni. Ami igaz is. De én meg azt mondom, az első és a harmadik lemez között azért eltelt hat-hét év, és az kissé talán unalmas lenne, ha Posford professzor ennyi idő múlva is ugyanazt a hangzást produkálná. Sok ember szokta volt mondani, hogy az ambient zenében az a szép, hogy sosem változik. Hát ja. De azért a változás is nagyon szép tud lenni, ha nyitott a hallgatóközönség. A populáris szó meg szerintem erős. Nyitottabb, temperamentumosabb az utolsó Shpongle. De hogy populáris? És akkor már felhoznám a The Last Days Of Gravityt is, ami gyakorlatilag felforgatta a psychedelic rock műfaját, és mocskosul összekeverte a Posford-féle psychedelic ambienttel. Ha a Nothing Lasts... populáris, akkor az mi? Persze ez megintcsak szubjektív vélemény, de én úgy vagyok vele, mint mondjuk az Anima Sound Systemmel, akiknek elég csak összehasonlítani mondjuk a '96-os Hungarian Astronautot meg a 2003-mas Aquanistant, és úgy tűnhet, mintha nem is ugyanaz a csapat csinálta (tény, hogy csak néhány tag maradt addigra, de ebbe most ne menjünk bele). Profik voltak akkor is, és 2003-ban is (ma már nem azok - nocomment). Így vagyok a Shpongle-lel is. Két szinte teljesen különböző hangzásvilág, mégis eufória az eredmény.

narny 2008.01.30. 20:04:13

persze, a korai Madonnákat énis csípem.. :D:D:D amugy komolyan nagyon jol megfogtad a dolgot, The Last Days Of Gravity-n gondolkoztam el igazán sullyosan (megjegyzem már nem először) a 'pop'-on mint olyanon, de azert mégis, ha pl a pop-art-bol indulok ki, az kifejezetten az értéktelenből táplálkozik, ezekben a zenékben pedig kategóriákkal több, meg egy egészen más minőség tartalom van.. (ergo emészthetőség és pop között azert némi átfedéssel megvan a fajsúlyos különbség, és nem, nem vagyok stílusfasiszta :) ) szal amugy sincs semmi bajom a poppal, telleg, és nem is igazábol ezt szerette volna szegény kommentárom sugallni, hogy attol tartanék hogy a születőben lévő Shpongle album túl "tömeg" lesz, a minőségi paráim 1% körül mozognak Twisted téren.. : )p (bár Simon B ezt az elenyésző arányt is kimeríti :D ) hogy on is legyek, egyrészt a 17.kommenttel pétör nyert sztem ^^ , másrészt up a vokáltémának.. :$

Ismeretlen_47371 2008.01.30. 20:19:17

Bocs, a vokálos kérdést levezetnéd mégegyszer? Kissé elvesztettem a fonalat. Shulman-Ott-Protoculture, ez az, ami nem teljesen tiszta.

peter_m 2008.01.30. 22:48:35

Apró észrevétel, hátha valaki hasonlóképpen érez pár számmal kapcsolatban: Daisies and Rubies - 1az1be a halu in dub albumról való, mondhatni halu hangszereléssel a végén, talán anno készítette és most előkapta a koffer aljáról csak nem rakta rá a tipikus Gamma Goblins szólót ?!:-) A Shower of Sparks + The Queen of All Everything. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de számomra utánozhatattlan , felfele lépegetős, eufórikus beteljesedős, orgazmus közeli de minimum libabőrt varázsoló könnyfakasztó mű. Ezeket nem lehet ismételni koppintani, már valahol hallottam stb és ráunni sem lehet, főleg ha megfelelő alkalmakkor hallgatod és itt rákanyarodnék a lényegre, melyet szerintem is Pétör vázolt fel :D Jut eszembe, Metal Sharon is összerakhatna 1albumot! :O

Ismeretlen_47371 2008.02.03. 11:31:27

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ahogy egyre többször hallgatom meg, egyre jobban lenyűgöz. Már-már kezdem úgy gondolni, hogy mégiscsak tökéletes albumról van szó. Peter_m, A Shower Of Sparks nekem meg tök shulmanos! :D Mintha Ott a Magnificient Void c. számukat értelmezte volna újra. Hallgasd meg a kettőt egymást után! ;-) Amúgy ha valami hajaz a Hallucinogen In Dubra, akkor az nálam a From Trunch To Stormness és a Signals From Bob. Már kezdek megbarátkozni a 382 Seaside-dal is. Ja, és nagyon csúnya dolog tőlem, hogy nem emeltem ki a borítót! Nagyon profi, a Twisted mindig jól választ grafikust!

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.02.06. 11:17:08

ha már felhoztad az igényes borítót és a grafikust, egy román srácról van szó, itt nézhetitek meg többek közt a csodálatos munkáit: http://beaucoupzero.deviantart.com/gallery/

Ismeretlen_47371 2008.02.06. 14:11:43

Húú...! Vannak nagyon szuper képei!

Gergő 2008.02.11. 13:48:46

na ezt már nevezem látogatottságnak :) tényleg itt az új Enheogenic? nem is hallottam róla...szégyen és gyalázat..

Ismeretlen_47371 2008.02.11. 13:52:59

Remélem, az album nem lesz az...

Gergő 2008.02.11. 14:22:03

biztos hogy jó lesz.. ugyanakkor nekem az Ott egy kicsit csalódás volt :(

Ismeretlen_47371 2008.02.11. 14:26:27

Hát sajnos NEM biztos, hogy jó lesz... :-( A Golden Cap szerintem szemtelenül gyenge lett a srácok korábbi munkáihoz képest - és egyébként is... Miért volt csalódás Ott?

Gergő 2008.02.11. 14:49:01

ha hazamegyek leírom, de most bentvagyok a főiskolán és a ROM-laborban valami hányadék MTV rap megy:)vagy ha épp nem az akkor valami aktuális disco shit... itt nem lehet gondolkodni ilyen zajban.. egyébként a golden cap-ban nekem nagyon tetszik a vokál, de tény hogy van egykét igengyenge szám, remélem összeszedik magukat a srácok:) láttam hogy volt egy techno-s posztod..ettől a szótól engem is kiráz a hideg, holott vannak nagyonjó techno alapra építkező zenék.persze nem az eszetlen zúzás, az távol áll tőlem. mostanában nagyon kacsintgatok a minimal/house/tech-house felé ( ami megint nem azt a house-t jelenti amit sokan gondolnak) van egy két olyan szám/mix hogy csak lesek, nagyon szépen építkező, megdöbbentő/acidos hangzással komoly munkák ezek, nem csak összecsapják, na az ilyet mostanában nagyon tudom értékelni.

Ismeretlen_47371 2008.02.11. 14:57:46

Oké, kitartás. :D A minimál dolgok nekem is be szoktak jönni. Nemrég hallottam egy nagyon jó lemezt: DeepChord presents Echospace. Na ez valami döbbenet, többnyire az ambient oldalát képviseli a minimalnak. Ami nekem még a minimal alfája és omegája, az Loscil. Továbbá van Pan•Americannak is egy kiváló minimal albuma, a The River Made No Sound. Ezeket mindenképp érdemes meghallgatnod! :-)

agolon 2008.02.12. 15:34:21

Nekem sem jott be tulzottan ez a lemez, pedig nagyon vartam. Ettol fuggetlenul persze nagy zene, csak megis a H.in dub a merce. A temaban a tavalyi Pitch Black tetszett, igaz porgosebb es kommerszebb, de inkabb az megy. A Skylont meg meg meg kell hallgatni parszor.

Ismeretlen_47371 2008.02.12. 16:04:35

Pitch Black, vettem, egy ideje már a mappák közt figyel...

ayad · www.ayadmusic.wordpress.com 2008.02.13. 00:30:53

PITCH BALCK nagyon jó, hallgasd!!!! posztoltam is valamikor a leguccsó lemezt. golden cap egy kalap kaka. deepchord presents echospace meg ÁÁÁÁÁ. durva az is, de jó értelemben. Loscil nekem óriási élmény szintén. ishq mellett a helye meg robert rich mellett. hogy ON is legyek, :), OTT-nek volt pár száma az elmúlt 5 évben ami simán felkerülhetett volna az új lemezre mert sokkal jobb számok mint némelyik ami felkerült. Pl. Neon Tetra, Scilly automatic, joyful wonder, mind kiváló számok bár valószínűleg inkább a blumenkraftról maradtak le anno........

agolon 2008.02.13. 09:11:18

ayad: neked jár a köszi a pitch blackért, marha jó.

agolon 2008.02.13. 09:47:47

http://www.encyclopediadramatica.com/images/7/73/Roflcopter.gif

Ismeretlen_47371 2008.02.13. 09:52:09

:DDD

Ismeretlen_47371 2008.03.17. 16:30:22

Szeretném csendben megjegyezni, hogy ma érkezett meg a Psyshop és a SaikoSounds polcaira is.

ben 2009.12.02. 22:59:54

most hallgattam meg a blumenkraftot és nagyon tetszett. igazi dub-ambient vagy ambient-dub ahogy azt elképzeltem. bocs az erőltetett szóviccért de nagyon _ott_ van.. a smoked glass and chrome abszolút #1. úgyhogy a skylon következik :)

Ismeretlen_47371 2009.12.04. 10:24:11

nagyon _ott_ van a Hallucinogen in Dub is, azt se hagyd ki! :)

ben 2010.01.18. 00:04:53

megkésve bár de végighallgattam a hallucinogen in dub-ot és a skylont is, de nálam egyik se ért fel a blumenkrafthoz - az annyira össze van rakva! Úgy látszik nekem az marad az Ott bestof. Ja és a napokban "kezembe került" egy James Asher - Shaman Drums nevezetű album, amiről nem tudom miféle irányzathoz sorolható, de többször erősen az Ott zenék hangulatát idézte.
süti beállítások módosítása