MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2013.01.13. 10:46

The Alvaret Ensemble @ Akvárium Klub

The Alvaret Ensemble @ Akvárium Klub

2013.01.13. 10:46 Moesko Szólj hozzá!

Alvaret_webflyer.jpgGreg Haines és csapata január 15-én Budapesten mutatja be első lemezüket.

Ismét különös világot teremtett az angol Greg Haines. Legújabb formációját néhány jóbarátjával (többek között Jan és Romke Kleefstrával, Peter Broderickkel és Nils Frahmmal) hozta létre, és Alvaret Ensemble néven be is mutatkozott nemrég a Denovali Records duplalemezes kiadványán. Ahogy azt a tavalyi Digressions és a 2011-es Until the Point of Hushed Support című lemezek után sejthetjük, Greg Haines ismét messze elkerüli a könnyed, ártalmatlan darabokat, hogy helyette grandiózus hangképekkel vegye igénybe a hallgató gyakorlatilag minden érzékszervét.

A kortárs klasszikus zene és az ambient határán mozog ez a Haines-project is, sőt a sok csendnek, a ritmust gyakran háttérbe szorító amorf hangzásvilágnak és a minden korábbinál fontosabb absztrakciónak köszönhetően ez tűnik a fiatalember eddigi leginkább ambientközpontú munkájának.

A két korong különlegessége a megejtően szép, egyszerre tragikus és megtisztító erejű felvételek mellett Jan Kleefstra verses betétei. Hogy mivel egészíti ki a hol ijesztő, hol rezignált, hol reményt keltő hangulatot, sajnos csak azok fogják megtudni, akik beszélik a holland nyelvet - egy idő után viszont furcsamód nem zavaró, hogy nem érteni a szöveges részt. A meglepetésekkel telezsúfolt 85 perces játékidő egyik megfejtetlen, de mindvégig izgalmas rejtélyévé válik Kleefstra különös verselése.

TheAlvaretEnsemble _fotó.jpg
A lemez teljes anyaga a berlini Grunewaldkirche falai között került rögzítésre - abban a templomban, amely többek között A Winged Victory for the Sullen, Dustin O'Halloran Vorleben, Nils Frahm The Bells című lemezeknek lemezeknek is otthont adott.

Január 15-én 20 órakor pedig az Akvárium Klub színpada látja vendégül a The Alvaret Ensemble-t. A fiúkat Subroute Roots & Iketa szettje fogja felkonferálni, a belépő pedig 1000 Ft. Itt az esemény, alant pedig elérhetőségek, és egy kis ízelítő.

Címkék: hírek koncert kritikák 2013 nils frahm greg haines modern classical akvárium klub denovali records the alvaret ensemble

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr735015128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása