MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2010.01.02. 15:16

2%: Nowcast

2%: Nowcast

2010.01.02. 15:16 Moesko 2 komment

A Nowcast hat szerzeményt tartalmaz, melyek a borítón szereplő letisztult képi világ hangbéli megfelelői. A hatból négy szám kellemes trip-hop alapokkal ágyaz meg a légies puhaságú ambientelemeknek, kettő pedig a súlytalanságot jeleníti meg dobritmus nélküli hangpatakokkal.

Ennek a bejegyzésnek most két okból sem kéne itt lennie, mégis itt van. Az egyik ok, hogy az évet az új mixszel szerettem volna kezdeni, ám az még egy kicsi finomításra szorul. A másik, hogy szinte sosem hallgatok netes előadókat, és általában csak akkor teszek kivételt, ha erre valaki nagyon nyomatékosan kér meg. Most nem kért meg senki, mégis kivételt tettem. A Közvetlen hangtér honlapján barangolva bukkantam rá erre a tavalyi kiadványra, mely a szerző honlapjáról flac és mp3 formátumban is ingyenesen letölthető. Mivel a csupán félórás anyagot immáron harmadszor hallgatom meg, és még mindig tetszik, úgy gondoltam, érdemes mások figyelmébe ajánlanom.

Az egyszemélyes projekt mögött egy Trenton McElhinney nevű srác áll, akiről egy gyors internetes böngészés után csak annyi infó fellelhető, hogy eddig két EP-t jelentetett meg, illetve hogy nagyon jól tud fotózni (a zenék hallgatásakor érdemes a honlapján levő albumokban gyönyörködni).

A Nowcast hat szerzeményt tartalmaz, melyek a borítón szereplő letisztult képi világ hangbéli megfelelői. A hatból négy szám kellemes trip-hop alapokkal ágyaz meg a légies puhaságú ambientelemeknek, kettő pedig a súlytalanságot jeleníti meg dobritmus nélküli hangpatakokkal. Ha ennél többet mondanék az albumról, már alóla vágnám a fát. Végtelenül egyszerű, ám az egyszerűség zsenialitásával mégis nagyot lendítő zene ugyanis McElhinneyé, mely kellemes kikapcsolódást nyújthat egy jó könyv és egy fincsi kávé társaságában, vagy akár csak egy laza dőzsölés, fényterápia és bármi más mellett is, háttérzeneként.

A srác honlapját itt látogassátok meg, ízelítő gyanánt pedig mutatok Nektek három képecskét a sok jó közül.


Címkék: hírek 2009 kritikák lounge archaic horizon

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr792992657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. vertigo · http://chocolatejesus.blog.hu/ 2010.01.02. 16:52:27

hopp, rendesen megleptél, hogy ez a lemez itt. egyet kell hogy értsek mindennel. egyébk. nem is tudtam, hogy a srácnak van flickr oldala is, ahol megtalálhatóak a fotói.

Ismeretlen_47371 2010.01.02. 21:07:50

bizony, és beléjük is lehet feledkezni rendesen
süti beállítások módosítása