MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.12.11. 19:14

Voyage Léger² - Time To Chill

Voyage Léger² - Time To Chill

2008.12.11. 19:14 Moesko Szólj hozzá!

Kiadó: Konvex | Konkav
Megjelenés ideje:
2001. augusztus
Műfaj:
psychedelic chillout

1. Sawyzak: Illegal
2. Blake C.: Interzone Teatime
3. Slate Of Suspense: My Mind
4. Benjamin Wild: Gedanke
5. C. Soehngen: Pour Les Foux
6. Benjamin Wild: 41
7. Martin Jarl: Stoerning
8. Blackfish: Victoria
9. Luca: De Wa
10. The Saafi Bros.: 2046
11. Blackfish: Bay Of Islands

A psychedelic chillout nem egy könnyű műfaj. Látszólag piszok egyszerű psychill zenét készíteni és eladni, holott valójában az egyik legnehezebb vállalkozás. Az igazán jó psychill a hagyományos, Café del Mar-féle chilltől jóval elvontabb, habár ugyanúgy a jazz és a downtempo alapköveire építkezik, ám zenei megoldásaiban sokkal inkább az elektronikus lehetőségeket részesíti előnyben, és nem egyszer hajaz inkább az ambientre, mint a tömegirányzatokra. Ugyanakkor az elvont-vonalat sem viheti túlzásba, mindvégig dallamosnak, könnyen emészthetőnek kell lennie, tehát valamilyen mértékben mégiscsak magában kell hordoznia a popularitást. Épp e miatt a nüansznyi átmenet miatt oly nehéz ékes példája lenni a műfajnak.
Mindeddig a Spirit Zone égisze alatt megjelent válogatássorozatot, a Global Psychedelic Chill Outot tartottam az aduásznak, ám ezentúl a csupán két részt megélt Voyage Léger is jó eséllyel pályázhat a királyi posztra. A Konvex | Konkav nevét ezelőtt csupán a Blake C nevű formáció kapcsán tartottam fejben, pedig egy igazán kiváló, ám sajnos főleg vinylre szakosodott kiadóról beszélünk. A Voyage Léger első része 2000 tavaszán látta meg a napvilágot, majd szűk fél évre rá megszületett a második epizód is. Tulajdonképpen mindkét darab hibátlan, összbenyomás tekintetében mégis a második hatott rám mélyebben.
A bő egyóra a borítóból következtethetően leginkább a munkából vagy iskolából hazafelé tartó utasok fáradt elméjét hivatott regenerálni, ennek megfelelően pedig mellőzve vagyon minden, ami súlyos, ami acid, csak és kizárólag meditatív, diszkréten utaztató hangköltemények alkotják a Voyage Léger repertoárját. Fő jellemzője tehát, hogy nem felpezsdíteni, sokkal inkább megnyugtatni, ellazítani kívánják a hallgatót, kellemes perceket szerezni egy rohanó nap bármely pontján.

10/9

Címkék: 2001 luca blake c konvexkonkav benjamin wild blackfish csoehngen martin jarl saafi brothers sawyzak slate of suspense

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr642992590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása