MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2008.05.04. 22:28

Colourform: Visions Of Surya

Colourform: Visions Of Surya

2008.05.04. 22:28 Moesko Szólj hozzá!

Kiadó: Virtual
Megjelenés ideje: 2008. április
Műfaj: ambient
Kulcsszavak: ambient
Szerintem: 10/9

1. Kaleidoscope (16:24)
2. Nubien Sunset (6:12)
3. Flying Carpet (6:47)
4. Monkey Puzzle (9:59)
5. Diving Into Sun (8:46)
6. Dissolution (8:36)
7. As Stars We Are (9:15)

Jake Stephenson és Matt Hillier neve először 1996-ban forrt eggyé, mikoron is Alien Mutation vs. Indigo Egg név alatt elkészítették a Microcosmacrocosm című kísérleti jelleggel (is) bíró ambient és lassútrance közti átmenetet képező albumot. A projectet a Crystal Moon alteregó követte, mely egy hasonló beállítottságú lemezt eredményezett (Temple) 1997-ben.
A Visions Of Suryán 2002-ben kezdtek el dolgozni közösen, eleinte csak saját és közös határaik feszegetése végett. Az idő előrehaladtával a szerzemények azonban egészen komolynak bizonyultak, ám 2005 januárjában Jake Stephenson sajnálatos módon epilepsziaroham következtében elhunyt. A közeli barátot és kiváló zenésztársat, Mattet mélyen megrázta az eset, s elhatározta, a közös termést nem hagyja félben. További két évet szentelt a Visions Of Suryára, míg aztán néminemű huzavonát követően meg is jelent a napokban.
A korong a Virtual Musical Reality kiadó Virtual World sorozatának harmadik darabja, a Magik Square Of The Sun és az Infinite Garden követője. Míg előbbi a futurisztikus, space-es ambient képviselője, utóbbi pedig a természetet teljes valójában megelevenítő leírhatatlan hangélménye volt, addig a Visions Of Surya valahogy a kettő közötti határmezsgyén mozgó (lélek)vándorlás. Matt interpretációja szerint a hét szám egy utazást nyújt a hallgató számára egy olyan világba, egy olyan kultúrába, amiben idegenként mozog, és minden egyes másodpercben egy-egy új dologra csodálkozik rá. A címéből is sejthetően erős álomszerűséggel átszőtt lemez elődeihez képest mozgalmasabb, színesebb felhozatalt produkál, változatosabb színeket használ a hangulatok megfestéséhez, ám (számomra) nyilvánvaló hibája a túlságosan sok halk átvezető, a csendes kis zörejek, a kattogások, melyek aránytalanul sokszor veszik el a teret az "igazi" zenétől.
Azt azonban ismét tisztázni kell, hogy Matt Hillier AZ ambient mai császára, a nagybetűs ambientelőadó, a 21. századi Brian Eno, vagy hívjuk, aminek akarjuk, egy biztos: a Visions Of Surya ismét kiváló iskolapéldája lehetne az ambient szó definíciójára.

Vedd meg!

-
Psyshop
-
Beatspace
-
Virtual Musical Reality

Hasonló albumok
- Ishq: Orchid (a második lemezre gondolok)
- Ishvara: Magik Square Of The Sun
- Robert Rich: Illumination
- Sync24: Source

Címkék: 2008 virtual matt hillier alien mutation colourform crystal moon jake stephenson

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr552992522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.