MoeskoMusic - ambient blog

(HUN) Magyar nyelvű ambient zenei blog kritikákkal, interjúkkal, mixekkel, valamint mindenféle földi és földöntúli jóval.

(ENG) MoeskoMusic is a Hungarian ambient music blog with reviews, interviews, podcasts and many other things from behind closed eyelids.

Friss topikok

  • GTJV82: Én ezt miért csak most fedeztem fel?! :) Nagyon jó!!! (2014.05.07. 08:46) Maitreya: .74
  • GTJV82: Érdekes, nekem meg pont ilyen bealvós/álmosító hangulat jött le róla. :) Persze attól még nagyon s... (2014.05.07. 08:46) Orbit Over Luna: Transit
  • Werewolfrulez: @Moesko: Ez legyen a legnagyobb gond a világon :D (2014.04.22. 23:52) Anne Chris Bakker: Reminiscences
  • GTJV82: Ez is egy hazai album, ajánlom mindenki szíves figyelmébe: stereomantra.bandcamp.com/album/magic-... (2014.04.16. 08:45) HAZAI LOOPOK
  • pszichedeliksiheder: Még annyit fűznék hozzá amellett, hogy zseniális lemez; a World of Sleepers után ez lett volna a k... (2014.03.25. 12:55) Carbon Based Lifeforms: Twentythree

2013.10.08. 08:12

Floex, Poppy Ackroyd & John Lemke @ Mika Tivadar Mulató

Floex, Poppy Ackroyd & John Lemke @ Mika Tivadar Mulató

2013.10.08. 08:12 Moesko Szólj hozzá!

Poppy Ackroyd, John Lemke.jpgA tavalyi modern classical estek sorozata most ősszel sem áll meg: rögtön három kiváló előadót is megvendégelünk november elején.

Az előző évadban az Akvárium igazán kitett magáért. Elhozta nekünk Ólafur Arnaldsot, Nils Frahmot, Carlos Cipát és Greg Hainest, akik pedig olyan koncertet adtak, amely a mai napig bizsergéssel tölt fel. Az Akvárium most egy átfazonírozáson esik át, a kiváló kezdeményezés azonban folytatódik, ezúttal a Mika Tivadar Mulatóban.

A sorozat idei turnusa a német Denovali kiadó három művészével indul. Miután sokadik előadóként Tomáš Dvořák is leigazolt a német kultkiadóhoz, végre ő is ellátogat hozzánk, ráadásul magával hozza a legújabb feltörekvő tehetségeket, Poppy Ackroydot és John Lemkét is.

Tomáš Dvořákot, ismertebb nevén Floexet talán már bemutatni sem kell: a cseh fiatalember neve az évek során egyfajta márkanévvé nőtte ki magát az elektronikus downtempo területén. Eredeti képzése szerint a srác klarinéton játszik, máskülönben pedig szinte mindenen, ami a keze ügyébe kerül. Zenéje nem más, mint hatalmas játszótér, acidben és IDM-ben fürdő Disneyland, melyhez a klarinét egyszerre ad eleganciát és egyedi, pikáns ízt.

Poppy Ackroyd afféle ellenpontnak tűnhet. A fiatal művésznő, mintha csak egy 60-as évekbeli nouvelle vague filmből ugrott volna át napjainkba, bájos, törékeny szépség. Hangzásvilága ennek ellenére igencsak feszes, magabiztos. A kiindulópont a zongora és a hegedű, melyeken felváltva játszik, gyönyörű dallamait pedig a hangszerek megszólaltatásának mechanikus zö-rejei kísérik (ismerős lehet a technika Nils Frahmtól). A végeredményt talán akusztikus IDM-nek lehetne titulálni, de kategorizálás helyett csak hátra kell dőlni, és átadni magunkat Poppy futurista romantikájának.


Poppy Ackroyd & John Lemke Live

John Lemke alig pár hónapja mutatkozott be önálló előadóként – és micsoda bemutatkozás volt! People Do című lemeze kapásból az év végi toplisták biztos befutója lett, ő maga pedig a modern classical szcéna (és közönség) egyik legújabb kedvence. Korábban egyébként Poppy koncertjein kezelte a háttérben az elektronikus és akusztikus mindenféléket, az évek során pedig összegyűjtötte saját ötleteit is, és létrehozta az idei év egyik legkellemesebb chill munkáját, mintegy ötvözve a Parov Stelar-féle lounge világát a kortárs kísérleti klasszikusokkal.

Nincs más hátra tehát, mint felkészülni egy nagyon jó estére, valamint két dologra. Egyrészt hogy a koncert után bizony ki kell majd bogoznunk az agytekervényeinket, ez a három fiatal ugyanis ugrókötélként fog velük játszani. Másrészt pedig vegyetek időben jegyet (2200.- Ft), mert az est limitált férőhelyes lesz!

Mikor-hol: 2013. november 9. 19:30, Mika Tivadar Mulató
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/367625766706327/

Floex, Poppy, Lemke @ Mika.jpg

Címkék: hírek koncert 2013 mika tivadar mulató modern classical floex denovali records john lemke poppy ackroyd

A bejegyzés trackback címe:

https://ambient.blog.hu/api/trackback/id/tr35556351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása